Nasz sklep działa normalnie aby dostarczać Wam jak najszybciej towary dla zdrowia i dobrego samopoczucia. W sprzedaży wciąż jest dostępna mieszanka olejków \"STOP WIRUSOM\" oparta na starej recepturze Octu 4 Złodziei

Szukaj

Oils4Life

Olejek eteryczny SANDAŁOWY, Drzewo Sandałowe - 100% oryginalny ,terapeutyczny

79.00 zł

100% czysty olejek eteryczny SANDAŁOWY (Fusanus Spicatus) - pojemność 2 ml.

WYJĄTKOWA JAKOŚĆ TERAPEUTYCZNA - DO ZABIEGÓW, DYFUZJI, NAWANIANIA, MASAŻU. 

Olejku sandałowego używano w Indiach od wielu wieków, zarówno w tradycyjnej medycynie, jak i w celach perfumeryjnych oraz do przygotowywania kadzideł. Dlatego gwarantuje wyjątkowo głęboki, nasycony zapach i doskonałą czystość. Olejek drzewa sandałowego to jeden z najcześciej podrabianych olejków eterycznych i wszelkie oferty sprzedaży go za kilkanaście złotych oznaczają, że jest to olejek nieoryginalny.

W oryginalnym olejku jego koncentracja aromatu w jednej kropli pozwala używać go w minimalnych ilościach i 2 ml olejku mogą służyć bardzo długo.

Olejek sandałowy jest również dobrym antyseptykiem wspomagającym leczenie i infekcje płuc. Literatura wskazuje, że pomaga przy suchym, drażniącym i uporczywym kaszlu, działając w tych przypadkach także jako olejek uspokajający. Jest jednym z najlepszych środków stosowanych dodatkowo w leczeniu chronicznego zapalenia oskrzeli, łagodzi również stany zapalne gardła.

Jego najważniejszą właściwością medyczną jest antyseptyczne działanie na drogi moczowe.

Najlepiej znany jest chyba jako składnik zapachowy, ponieważ stosuje się go w najróżniejszych wyrobach kosmetycznych zarówno na Wschodzie, jak i w Europie, i to od niepamiętnych czasów.

Jako składnik wyrobów kosmetycznych olejek sandałowy jest czymś więcej niż tylko składnikiem, wpływa też bardzo korzystnie na różne rodzaje cery i łagodzi różne dolegliwości skóry. Nadaje się do pielęgnacji cer suchych i odwodnionych, zwłaszcza stosowany w postaci ciepłych kompresów, z drugiej jednak strony jest również świetnym środkiem dla cer tłustych z trądzikiem, ponieważ ma działanie lekko ściągające i antyseptyczne.

Olejek działał w takich przypadkach kojąco, łagodził swędzenie skóry i zapobiegał rozmnażaniu się bakterii, które powodowały pojawienie się wysypki.

Ogromna popularność olejku sandałowego jako składnika zapachowego spowodowana jest chyba jego sławą afrodyzjaku.

Nasz Olejek eteryczny z drzewa sandałowego (Fusanus Spicatus Wood Oil) pochodzi z Australii i jest pozyskiwany z drewna australijskiego drzewa sandałowego, Fusanus spicatus, Santalaceae.

    • 100 % TERAPEUTYCZNEJ KLASY Olejek Eteryczny DRZEWA SANDAŁOWEGO
    • INCI: Fusanus Spicatus Wood Oil lub Santalum Spicata Wood Oil
    • Trzymać w chłodnym miejscu, z dala od źródeł światła.
    • Unikać kontaktu z oczami !
    • Przechowywać w miejscu niedostępnym dla dzieci.
    • Należy unikać stosowania u niemowląt i małych dzieci.
    • W okresie ciąży, przyjmowania leków, zanim użyjesz olejku skontaktuj się z lekarzem.

PAMIĘTAJ, BY SPRAWDZIĆ W ZAKŁADCE "Bezpieczeństwo Stosowania Olejków Eterycznych" sposób jego użycia, przeciwskazania i zalecane środki ostrożności.

Czas dostawy: 2 dni

Koszyk

Twój koszyk jest pusty.

Dokonaj swoich pierwszych zakupów