Jesteśmy do Waszej dyspozycji codziennie poniedziałek -piątek 8.00-16.00. Staramy się jak naszybciej realizować zamówienia! Wszystkie nasze buteleczki do olejków i kosmetyków są odkażone za pomocą profesjonalnego autoklawu który gwarantuje 100% dezynfekcje.

Szukaj

Instytut Aromaterapii Warszawa

BIO olej JOJOBA zimnotłoczony redukuje zmarszczki - do twarzy, włosów i ciała

19.30 zł

Herbs & Nature for Professional

100% naturalny, tłoczony na zimno, nierafinowany olej złotej klasy Golden Grade JOJOBA 100 ml w butelce z wygodnym atomizerem do aplikacji. W sprzedaży tylko w dobrych salonach kosmetycznych i SPA.

Olej najwyższej klasy premium dostępny na rynku, nie zawiera żadnych konserwantów ani innych dodatków. Produkt koszerny, posiada certyfikat REACH.

Skład INCI : Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil

Nasz olej pochodzi z Pustyni Sonora z pogranicza Arizony, Kalifornii i Meksyku. Posiada cudowną prawdziwie złotą barwę!

Struktura tego oleju JOJOBA jest bardzo podobna do składu naturalnie występujących na powierzchni skóry olejków ludzkich. Dlatego stanowi doskonały krem nawilżający i jest idealny dla każdego rodzaju skóry (także trądzikowej lub problematycznej). Olej JOJOBA GOLDEN GRADE pomaga leczyć podrażnione chorobowo obszary skóry, m.in: łuszczycą lub jakąkolwiek formą zapalenia skóry, trądzikiem. Olej JOJOBA GOLDEN GRADE zawiera kwas mirystynowy o działaniu przeciwzapalnym. Ma także właściwości przeciwutleniające. Jest szczególnie przydatny w pielęgnacji włosów, ma działa ochronnie, przywraca równowagę wodną włosom przesuszonym, nadaje im połysk. Jest często używany do wyrobu odżywek do włosów, kremów, balsamów, do masażu po kąpieli do pielęgnacji skóry starzejącej się.

Zastosowanie:

OLEJ JOJOBA GOLDEN GRADE oferuje bardzo głębokie przenikanie i odnowę skóry, poprawia nawilżenie poprzez naturalną retencję wilgoci, oraz posiada wysokie właściwości odżywcze. JOJOBA GOLDEN GRADE przywraca prawidłowe funkcjonowanie suchej, odwodnionej i dojrzałej skórze. Ponieważ tak właściwości przeciwutleniające, może zapobiegać przedostawaniu się innych olejów zjełczały. JOJOBA GOLDEN GRADE nadaje się do wszystkich rodzajów produktów kosmetycznych, wysoka zawartość substancji niezmydlających czyni go doskonałym składnik łagodzący i przywracający elastyczność każdej suchej skórze. JOJOBA GOLDEN GRADE można nakładać bezpośrednio na skórę i włosy.

W testach dermatologicznych wykonanych przez Christensen i Packman przy użyciu oleju JOJOBA Golden Grade, okazało się, że olej ten zwiększa elastyczność skóry o 45% a po ośmiu godzinach efekt był nadal widoczny!

Stwierdzono również, że olej JOJOBA Golden Grade zmiękcza i wygładza skórę redukując poprzeczne cienkie zmarszczki (patrz grafika).

OLEJ JOJOBA ma również świetne właściwości antybakteryjne. Testy na Michigan University wykazały, że pięć z najcześciej występujących bakterii skórnych oraz niektóre grzyby nie mógł przeżyć w oleju JOJOBA.

  • Premium, 100 % naturalny, tłoczony na zimno, nierafinowany olej klasy premium Golden Grade JOJOBA
  • INCI: Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil
  • Kraj pochodzenia: Ameryka Północna
  • Herbs & Nature for Professional

UWAGA !

Wielu sprzedawców oferuje produkty kosmetyczne niewiadomego pochodzenia, produkane lub przechowywane bez odpowiednich procedur, lub badań laboratoryjnych. Nasze produkty są pochodzenie europejskiego i ich jakość jest gwarantowana szczegółowymi analizami chemicznymi. Są to te same oleje, które znajdziecie Państwo w większości markowych światowych produktów kosmetycznych na rynku kremów, maseczek czy odżywek dla skóry twarzy, włosów i ciała.

Produkty nasze są stosowane w wielu profesjonalnych zakładach kosmetycznych, salonach urody, SPA itp. Posiadamy certyfikat Instytutu Naturalnej Aromaterapii dla serii olejów kosmetycznych, jako preparatów polecanych do zbiegów olejkami eterycznymi :

https://www.instytutaroma.pl/single-post/Rekomentowane-oleje-do-zastosowan-kosmetycznych

Czas dostawy: 2 dni

Koszyk

Twój koszyk jest pusty.

Dokonaj swoich pierwszych zakupów