Nasz sklep działa normalnie aby dostarczać Wam jak najszybciej towary dla zdrowia i dobrego samopoczucia. W sprzedaży wciąż jest dostępna mieszanka olejków \"STOP WIRUSOM\" oparta na starej recepturze Octu 4 Złodziei

Szukaj

Oils4Life

Olejek Eteryczny FRANKINCENSE prawdziwy Kadzidłowiec Oils4life

56.00 zł

100% CZYSTY OLEJEK ETERYCZNY FRANKINCENSE (kadzidłowiec, olibanum) -  w dwóch pojemnościach do wyboru: 5 ml. i 30 ml.

JAKOŚĆ TERAPEUTYCZNA - DO ZABIEGÓW, INHALACJI, NAWANIANIA, KAPIELI I MASAŻY ORAZ JAKO DODATEK DO KOSMETYKÓW

Bardzo wysoka zawartość Monoterpenów i seskwiterpenów, które są najcenniejszymi składnikami oleju kadzidłowca.

Działanie terapeutyczne tego olejku wynika z jego właściwości przeciwzapalnych, ściągających, antyseptycznych, diuretycznych i wykrztuśnych. Jest uważany za środek tonizujący, czyli wzmacniający wiele systemów organizmu, w tym głównie system pokarmowy, oddechowy, nerwowy i wydalniczy. Wspiera także odporność i pomaga w lepszym przyswajaniu składników odżywczych.

Wciąż trwają badania nad działaniem antynowotworowym olejku Frankincese (kadzidłowiec) - najnowsze informacje: https://www.instytutaroma.pl/single-post/czy-frankincense-dziala-na-raka

Uspokaja umysł i przywraca wewnętrzny spokój, a także pomaga w przypadku obsesji i lęków. Działa antydepresyjnie i relaksująco. Może być stosowany w kominkach aromaterapeutycznych do oczyszczania powietrza, jak również do odświeżających umysł kąpieli.

TEN 100% czysty ograniczmy olejek FRANKINCENSE można także stosować do przygotowania własnych kosmetyków, maseczek i kremów.

Właściwości: przeciwgrzybicze, antybakteryjne, stymulujące system immunologiczny, wykrztuśne, antydepresyjne

Wskazania: przy alergiach, bólach głowy, krwotokach, nadciśnieniu, problemach skórnych, depresjach i smutku (poprawia nastrój), przywraca równowagę hormonalną, przy urazach mózgu, w stanach zapalnych, można nim smarować rany i skaleczenia (przyspiesza gojenie)

  • 100 % OLEJEK ETERYCZNY FRANKINCENSE
  • żywica z kadzidłowca destylowana parą wodną
  • Kraj pochodzenia: SOMALIA
  • INCI: Boswellia Carterii Oil
Czas dostawy: 2 dni

Koszyk

Twój koszyk jest pusty.

Dokonaj swoich pierwszych zakupów