Jesteśmy do Waszej dyspozycji codziennie poniedziałek -piątek 8.00-16.00. Staramy się jak naszybciej realizować zamówienia! Wszystkie nasze buteleczki do olejków i kosmetyków są odkażone za pomocą profesjonalnego autoklawu który gwarantuje 100% dezynfekcje.

Szukaj

Instytut Aromaterapii Warszawa

Olej BIO Pestek Polski MALIN niezrównany zapach, tłoczony, LUX

20.39 zł

  • 30 ml.
  • 50 ml.
  • 100 ml.

NIEZRÓWNANY ZAPACH POLSKICH MALIN

100% naturalny, tłoczony na zimno, nierafinowany olej klasy premium z pestek MALIN  - wybierz sam swoją objętość butelki ( 30, 50 lub 100 ml) i ciesz się wyjątkową jakością najczystszych produktów!

Olej najwyższej klasy premium, nie zawiera żadnych konserwantów.

Skład INCI : Rubus Idaeus Seed Oil

Olej z pestek malin wytwarza się w procesie tłoczenia nasion wspaniałych i aromatycznych owoców. Dobrej jakości i naturalny produkt tego rodzaju cechuje się charakterystycznym zapachem i konsystencją, dzięki czemu bardzo dobrze się wchłania, pozostawiając skórę delikatnie nawilżoną i elastyczną. Z tego powodu bardzo często stosuje się go w pielęgnacji twarzy, szczególnie w przypadku cery szczególnie wrażliwej, alergicznej i suchej. Dzięki fantastycznym właściwościom przeciwzapalnym malin mogą one skutecznie redukować zaczerwienienia i trądzik. Wynika to głównie z jego profilu odżywczego, gdyż olej z nasion malin jest bogaty w witaminę A, a także niezbędne kwasy tłuszczowe. Dodatkowo olej z malin pełni funkcję naturalnego filtra przeciwsłonecznego, który w pewnym stopniu absorbuje promieniowanie z zakresu głównie UVB i UVA. Jest silnym antyoksydantem, zmiatającym wolne rodniki, tym samym chroni przed fotostarzeniem skóry. Działa przeciwzapalnie i łagodząco, sprzyja gojeniu i łagodzeniu rumienia posłonecznego. Wykazuje działanie antyseptyczne i lekko rozjaśniające

Olej z pestek malin śmiało można stosować pod makijaż, jak i na noc. Najlepiej zaaplikować go na oczyszczoną, wilgotną skórę, wmasowując tak długo, aż się całkowicie wchłonie. Nierzadko stosuje się go również jako dodatek do oleju do masażu oraz jako środek łagodzący podrażnienia po opalaniu, peelingach czy woskowaniu.


Butelki wykonane są z kobaltowego szkła wysokiej jakości. Wykonane z ciemnoniebieskiego lub cimnobrązowego szkła, III klasa hydrolityczna (według ISO 719 lub klasy zbiorników III według DIN 52339-TO180). Wyprodukowane stosownie do wymagań Farmakopei Europejskiej..

Olej ten, aby nie stracił swoich właściwości, wymaga jednak odpowiedniego przechowywania. Mimo, że dystrybuowany jest on w specjalnych butelkach chroniących przed naświetleniem, dla pewności lepiej przechowywać go w miejscu oddalonym od słońca i w szczelnie zamkniętej butelce.

Olej z pestek malin jest wprawdzie wszechstronny, ale zaleca się go szczególnie do pielęgnacji skóry przesuszonej i podrażnionej.

Czas dostawy: 2 dni

Koszyk

Twój koszyk jest pusty.

Dokonaj swoich pierwszych zakupów